PROVO™ Tarina

PROVO™ Gaming on ensimmäinen ja ainoa suomalaista designia oleva, uusi pelaamisen lisälaitesarja, keskittyen PC- ja kilpapeliyleisöön.

Mistä kaikki alkoi

PROVO™ Gaming sai alkunsa kahdesta kaveruksesta, jotka olivat tehneet pitkän uran pelien ja pelaamisen lisälaitteiden parissa maailman johtaville brändeille.

Meillä molemmilla oli kuitenkin polttava halu luoda jotain omaa ja uutta – tehdä työtä omien tuotteiden rakentamiseksi, eikä vaan “myydä” muiden tarvikkeita. Oikean ajan koittaessa perustimme oman yrityksen, Action Group Finland Oyn, ja lähdimme unohtumattomaan seikkailuun.

Kaaren kehitys

Ensimmäinen oma brändimme on erittäin menestynyt Kaari -tuotesarja. Sen kanssa pääsimme hiomaan taitoja tuotesuunnittelussa, brändäyksessä ja erityisesti kuluttajien halujen huomioimisessa. Silti koko ajan ajatuksissamme pyöri erittäin rakas pelien maailma ja sen yhteisö. Paluu sinne olisi vain ajan kysymys.

Kaaren onnistuneen lanseerauksen jälkeen, kesästä 2017 alkaen, tutkimme aktiivisesti mahdollista lähestymistapaa. Helpot vaihtoehdot kuten pelien maahantuonti tai muille lisälaitevalmistajille tukkurina toimiminen olivat tyrkyllä, mutta eivät vaan tuntuneet oikealta ratkaisulta. AGFn perusideana oli kuitenkin täysin omat tuotteet, joten keskittyimme vielä tovin Kaaren kehitykseen.

Päätös hypätä syvään päähän

GameExpo 2019 osoittautui olevan ratkaisevassa roolissa. Alan vanhojen tekijöiden kannustavat kommentit kuultuamme, päätös oman lisälaitteiden tuotesarjan luomisesta syntyi nopeasti.

Tammikuusta 2020 asti olemme keskittyneet täyspäiväisesti tuomaan uusi haastaja, PROVO™ Gaming, Suomen markkinoille. Tuotesarjassa yhdistyy kaikki oppimme pelialalta sekä Kaaren tuotesuunnittelusta ja tuotantoketjun rakentamisesta.

Samaan aikaan keräsimme ympärillemme joukon huippupelaajia sekä markkinoinnin ja kilpapelien ammattilaisia, joiden panos tuotteiden sekä brändin luomiseen on ollut korvaamaton.

Maailma, jossa lähdimme tätä tekemään muuttui kuitenkin hyvin pian. Onneksi haasteet olivat lopulta vain hidasteita ja nyt tuokokuussa 2021 pääsemme vihdoin julkistamaan PROVO™ Gamingin.

Tuotteet ovat kuluttajien saatavilla valikoiduilta suomalaisilta pelitarvikkeiden jälleenmyyjiltä ja suoraan PROVO™ Gamingin omasta verkkokaupasta.

PROVO™ Gaming -tuotesarja

PROVO™ Gaming -tuotteet ovat pelaajien suunnittelemia toisille pelaajille. Kotimaisen tuottajan ja kevyen logistiikkarakenteen avulla laadukkaiden tuotteiden kuluttajahinta ei nouse ulkomaisten brändituotteiden tasolle.

Muista valmistajista poiketen PROVO™ Gaming:llä on valmis markkinointikonsepti ydinkohderyhmän tavoittamiseen ja mahdollisuus tehdä omia brändituotteita niitä haluaville joukkueille, tapahtumille taikka verkkovaikuttajille. Näiden kysyntään eivät olemassa olevat brändit tai tuotesarjat tällä hetkellä vastaa.

PROVO™ Gamingin tarina alkaa

PROVO Gamingin ja meidän pelaajien yhteinen matka alkaa tästä. Tarinasta tulee hieno – kiitos, että olette mukana kirjoittamassa sitä!

Terveisin pelikaverukset Kari ja Jani.

Kari

Kari on ikinuori luonnonlapsi, jonka jalat ovat tukevasti maanpinnalla paitsi lentäessä. Kari omaa yli 40-vuoden kokemuksen maahantuonnista, myynnistä ja markkinoinnista pelaamisen parissa. VIC20 ja Spectrum eivät nykypelaajalle paljoa sano, mutta Karille sitäkin enemmän. “Karppa” vastaa PROVOn jälleenmyyjäportaasta. 

Jani

Janin vastuulla on PROVOn  tuotantoketju ja markkinointinäkyvyydet. Yli 10-vuoden kokemus maahantuonnista pelaamisen parissa on vielä vähän verrattuna Kariin, mutta pelialalla “Jamppa” on tunnettu nimi.